DESIGNER PAGINI WEB – studii medii (Cod COR 216613)

curs online

Curs de specializare

DESIGNER PAGINI WEB (Cod COR 216613)

În conceperea acestui curs s-a pornit de la premisa că oricine, având doar cunoștințe de operare pe calculator și fără experiență în Web Design, în urma asimilării noțiunilor de design și programare web predate la curs, să ajungă să stăpânească la un nivel profesionist, toate procedeele de lucru necesare conceperii și realizării unui site web.

  • Taxa de participare:

    1071 lei (900 lei+19% TVA)
  • Perioadă derulare curs:

    Cursul se va planifica după apariția unui nou standard  ocupațional  aprobat de ANC.
  • Dată examen:

    Până la apariția noului standard ocupațional cursul se poate desfășura cu eliberarea diplomei de absolvire emisă de INCDI – ICI București.
  • Durata cursului:

    80 de ore
    30 de ore pregătire teoretică și 50 de ore activitate practică
  • Condiții minime de participare:

    Studii medii
  • Abilități specifice:

  • Nr. referință Catalog electronic SICAP/SEAP:

    8/CPV 80530000-8
  • Modalități de plată

    integral sau în 2 rate (prima rată înainte de începerea cursului) în conturile: RO22BRDE445SV12240144450 deschis la BRD sucursala TRIUMF    sau RO15TREZ7005069XXX002417 deschis la Trezoreria Operativă a Mun.București

  • Designerul de pagini de web (studii medii) este liantul între clienţii, persoane juridice sau persoane fizice, fiecare cu nevoile lor şi tehnologia de promovare prin pagini web şi structura tehnologică a internetului, mediul specific în care sunt instalate-publicate, găzduite, promovate şi vizitate paginile diferitor clienţi de către vizitatorii din întreaga lume. Este cel care face transferul informaţiei primite de la client, sub o anume formă, într-o manieră cât mai apropiată de vizitatori.
  • Designerul de pagini web pune în practică cunoştinţe din domeniul marketing, realizează analize şi sinteze pentru a descoperi cerinţele vizitatorilor şi clienţilor, are aptitudini specifice proiectanţilor în domeniul tehnologiei informaţiei dar şi calităţile unui artist cu ajutorul cărora modelează site-urile. El reuşeşte să îmbine datele tehnice într-o structură artistică cât mai plăcută şi funcţională.

  1. HTML (HyperText Markup Language – Limbaj de Marcare a Hypertextului), limbaj de bază folosit la structurarea și formatarea elementelor din componența paginilor Web.
  2. Noțiuni fundamentale despre World Wide Web
  3. Structura de bază a unei pagini Web
  4. XHTML
  5. Regulile limbajului XHTML
  6. Aplicație practică
  7. CSS3
  8. Ce reprezintă CSS
  9. Configurarea fonturilor în CSS
  10. Setarea textului în CSS
  11. Casete în CSS
  12. Poziționarea în CSS
  13. Tabele în CSS
  14. Conținut generat și liste în CSS
  15. Practică individuală
  16. PROIECT PRACTIC DE ABSOLVIRE: realizarea unui site web de minimum 5 pagini și salvarea site-ului pe un server web.